Vrijdag 31 maart heeft de Nacht van het Onderwijs plaats gevonden in diverse zalen van KINO: voor iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs in Rotterdam was het een feestelijke Nacht met debat, expertmeetings, films, optredens en nog veel meer vertier. Ook op andere plekken in de stad viel het nodige te beleven!
Het thema van de avond was: ‘Bouwen aan de Toekomst = Bouwen aan de Stad’. De Nacht van het Onderwijs was bedoeld om een etalage te bieden aan leerlingen, zodat ouders en andere belangstellenden konden zien en vooral zelf konden ervaren hoe leuk leren, experimenteren en het belang van onderwijs is. Het versterken en het verbreden van het netwerk van docenten, bestuurders, beleidsmakers, maatschappelijke en culturele organisaties die gaan voor onderwijsvernieuwing in Rotterdam was een tweede belangrijk doel.

Op de centrale festivallocatie in KINO was vanaf 20.30 uur tot 06.00 uur een leuk en sprankelend programma met o.m. debat, inspirerende sprekers, comedy, expertmeetings, theater, onderwijsfilms en muziek. Het programma was bij uitstek bedoeld voor iedere onderwijsprofessional.
De toegang is gratis!

Fred Roozendaal van Werken als een Paard, de organisatie die buitenschoolse activiteiten koppelt aan een leerprogramma, heeft tijdens deze avond verteld over de methodiek en behaalde successen.
SMLXL