Vandaag gaan de kinderen van de basisschool Nelson Mandela op bezoek bij een Rotterdamse bouwplaats. In deze laatste les, van de module Rotterdam, komen de kinderen in aanraking met een sector die de stad vorm geeft: de bouw. Onder begeleiding van Dura Vermeer ontdekken de leerlingen welke mogelijkheden er zijn in deze sector.
Vorige week waren de leerlingen op bezoek bij de gemeenteraad. Hier leerden ze meer over hoe er beslissingen worden gemaakt om bepaalde projecten door te laten gaan en andere niet. Een belangrijke les die deze dag werd meegegeven is dat je niet alle projecten door kan laten gaan die je wilt: je moet keuzes maken om tot een goed resultaat te komen. Dura Vermeer laat de kinderen zien wat het resultaat van deze beslissingen is: een levendige bouwplaats met als doel een mooi gerenoveerd gebouw opleveren.
De bouw neemt weer toe en beroepen in de bouw worden weer aantrekkelijker. De sector biedt veel diversiteit: niet alleen in de banen die beschikbaar zijn, maar ook in projecten die je aan kan pakken.
Vandaag krijgen de leerlingen eerst een rondleiding over de bouwplaats. Hier kunnen de kinderen al hun vragen stellen om meer te weten te komen over de bouw. Bijvoorbeeld: wie bepaalt wat er wordt gebouwd, hoe bouw je nou eigenlijk zulke grote gebouwen, en hoe wordt je timmerman, elektricien, of loodgieter?
Daarna nemen ze een kijkje bij de MBO opleidingen van het Zadkine, waaronder de opleidingen Brood en Banket, Horeca, Mode, Kapper, en uiteraard Events.
Als afsluiting van de dag gaan de kinderen zelf aan de slag en ontdekken wat de beroepen in de bouw daadwerkelijk inhouden.
Om kwart over vijf gaan de kinderen weer naar huis. Volgende week zien we ze weer, deze keer om het Kralingse Bos te ontdekken. Met een bezoek aan het bos, begeleidt door de boswachter gaan we van start met module 2: natuur en milieu. We kijken er naar uit!